• info@kebulaw.com
  • +90 534 035 29 50

İKG PROJESİ -“İZMİRLİ İZMİR GİBİDİR” PROJESİ

“İZMİRLİ İZMİR GİBİDİR” PROJESİ -İKG

İzmir Kültür Sanat Fabrikasında  02/05/2024  tarihinde gerçekleşen İzmirli Kadın Girişimciler Derneği nin düzenlediği “İzmirli İzmir Gibidir” projesi  tanıtım toplantısında İzmir’in değerlerini İzmirli olmanın sorumlulukları anlatıldiği etkinliğe Kebulaw da katılım sağlamıştır.

Nedim Atilla moderatörlüğünde gerçekleşecek toplantıda konuşmacı olarak; İlhan Pınar, Dr. Nazlı Kayı, Prof. Dr. Ersin Doğer ve Varol Topaç katılmıştır.

İKG İZMİRLİ KADIN GİRİŞİMCİLER DERNEĞİ –https://ikg.org.tr/

İzmir’i İzmir yapan değerlerle doğmuş, büyümüş, on beş kadın İzmirli markasının değerini girişimci ruh ile büyütüp dünyaya yaymak için bir araya geldi.

Amaç; Çağdaş, cesur, yenilikçi ve girişimci ruha sahip İzmirli kadınların, birbirlerine ilham vererek İzmir’in değerleriyle gelişmesini ve büyümesini sağlamak için kuruldu.

Çağdaş , cesur , yenilikçi ve girişimci ruha sahip İzmirli kadınların, birbirlerine ilham vererek İzmir’in değerleriyle gelişmesini ve büyümesini sağlayarak “İzmirli Ruhu”nu dünyaya yaymak. İzmir’i İzmir yapan insanlarla, kadın haklarını, gençlik haklarını ve en önemlisi insan haklarını her platformda anlatmak ve korunmasını sağlamak.

Kadınının ekonomik ve sosyal konumunu güçlendirmek ve ülke ekonomisine katkılarını artırmak, kadın girişimcilerin iş dünyasındaki statülerini yükseltmek, kadınının sosyal sorumluluk bilincinin arttırılarak İzmir’i hayal ettiği şehre dönüştürmeyi hedefleyen kadınları buluşturmak amacı ile kurulmuştur.

Sevgili Nedim Atilla “İzmirlilik” kavramını, kuşkusuz bir “kent şovenizmi” olarak algılamıyor, değerlendirmiyor ve bu kavramı, şişirilmiş bir böbürlenme gerekçesi saymıyoruz. Her kent, tarihin, coğrafyanın, iklimin ve bunların ortaya çıkardığı kültürün toplamıdır. İzmir de her kent gibi, insan yapısını, duruşunu, geleneklerini göreneklerini ve “İzmirlilik” olarak adlandırılan kendine özgülüğü, bu toplamdan alır. İzmirlilerin, tutuculuktan uzak, hoşgörülü, tahammüllü olmasının ve demokratik yapısının kökenleri, biraz da burada aranmalıdır.

İkliminin ılımanlığı, insanlarını da belirlemiş, “İzmirlilik” göstergesi olan, neşeli, yaşama dönük, uyumlu, coşkulu ve barışsever bir insan modelini ortaya çıkarmıştır. Akdeniz ve Ege kültürünün bütün nedenlerini ve sonuçlarını İzmir’de görüyorsak; bunda coğrafyanın ve iklim koşullarının kuşkusuz büyük etkisi vardır. Övünerek ve bir ağızdan söylediğimiz türküdür “İzmirlilik” kavramını yaşatan. İzmir bizim sevgili, sevecen ve yaşamaktan onur ve mutluluk duyduğumuz evimizdir.” dedi.